Lengte van lid: mannen en vrouwen overdrijven

Alleen Indiërs zijn bescheiden


komkommers

Als het aankomt op de lengte van hun lid, hebben veel mannen de neiging om een beetje te overdrijven. De Australiërs lijken daar zelfs een nationale sport van te hebben gemaakt. Een datingsite liet onderzoeken hoe groot mannen in verschillende landen hun penis in erecte toestand inschatten. De Australiërs waren daarbij het meest optimistisch. Ze denken 18 centimeter ‘down under’ te hebben.

Vrouwen werd dezelfde vraag gesteld over hun laatste seksuele partner. De Australische vrouwen schatten gemiddeld dat hun partners penis nauwelijks boven de 14 centimeter uitkomt. Ook Amerikanen hebben de neiging om te groot te denken. Zij zagen hun lid groeien tot 18,40 centinmeter, terwijl hun vrouwen 16,70 realistischer vonden. Alleen bij de Canadezen lag de inschatting van mannen en vrouwen dicht bij elkaar: mannen en vrouwen zweven daar rond de 17,40 centimeter.

Het meest bescheiden zijn de mannen in India. Ze dachten 15,40 centimeter te hebben, terwijl hun vrouwen gemiddeld met 16 centimeter te doen dachten te hebben.

Waarschijnlijk hebben zowel de mannen als vrouwen geen gelijk. De gemiddelde lengte van de penis in erecte toestand is door wetenschappers vastgesteld op 14,20 centimeter. De lengte in slappe toestand is overigens een slechte indicatie voor de lengte van de erecte penis, blijkt uit Turks onderzoek. Ter geruststelling: 85 procent van de vrouwen is tevreden over de lengte van haar partner.