‘Leger India zag Yeti’


yeti

Het leger van India heeft in een tweet laten weten dat ze sporen hebben gevonden van de verschrikkelijke sneeuwman, ook wel de Yeti genoemd. Dit mythische beest-mens zou zich bevinden in het Makalu-Barun nationaal park, in de hoge bergen van de Himalaya.

De foto’s bij de tweet tonen pootafdrukken van iets groots in de sneeuw. Maar of het Yeti is, kan je op de foto’s onmogelijk zien. Alle andere ‘bewijzen’ voor het bestaan van dit wezen – afdrukken, haar, uitwerpselen, botten – bleken in het verleden van beren of mensen te zijn. Ook deze afdrukken zouden heel best van een beer of ander groot dier kunnen zijn.

Toch lijken de militairen geen geintje te maken, de tweet is serieus van toon en bevat een afbeelding van de stoere mannen die de sporen hebben gevonden. Maar het kan natuurlijk ook een poging zijn om toeristen te trekken. De regio Kemerovo in Siberië is er om berucht dat ze eens in de paar jaar weer ‘sporen’ van Yeti vinden in een poging om meer bezoekers naar de afgelegen streek te lokken.

Ook de VVV van Loch Ness profiteert van het monster dat daar zou leven. Dergelijke voorwereldlijke dieren of uitwassen van de natuur prikkelen de menselijke natuur, we zouden graag willen dat er nog iets te ontdekken valt. Er is zelfs een tak van de wetenschap die zich hiermee bezighoudt, de cryptozoölogie.