Lange ringvinger, grote testikels


Zuid-Koreaanse wetenschappers ontdekten dat er een relatie is tussen de lengte van de ringvinger en de omvang van de testikels. Hoe langer de ringvinger hoe groter de ballen, ze ontdekten dit toen ze 172 landgenoten de maat namen.

De onderzoekers verbonden aan de urologie-afdelingen van twee Zuid-Koreaanse universiteitsziekenhuizen onderzochten mannen tussen de 20 en 69 jaar oud die voor een behandeling op hun afdeling waren. Hun vingers en ballen werden gemeten en daarna werd er gekeken welke verbanden er gelegd konden worden.

Er bleek geen verband te zijn tussen de omvang van de testikels en bijvoorbeeld leeftijd of lichaamslengte. Uit eerdere onderzoeken kan worden opgemaakt dat de omvang van de testikels iets zegt over de vruchtbaarheid van de man. Hoe groter de ballen, hoe meer zaad hij produceert en hoe meer kinderen hij dus kan maken.

Mannen die benieuwd zijn hij zij ervoor staan kunnen hun hand plat op tafel leggen en zelf even kijken. Wanneer de ringvinger langer is dan de wijsvinger, heeft de man in kwestie een paar flinke jongens in z’n onderbroek.

Mannen en vrouwen met langere ringvingers zouden volgens eerdere onderzoeken sowieso aantrekkelijker zijn voor het andere geslacht. Deze mensen hebben meer symmetrische gezichten dan types met lange ringvingers en symmetrie staat voor goede genen en goede genen zorgen voor gezond nageslacht.

Foto: flickr.com/photos/shortfatkid