Kweekvlees voor huisdieren?


Een Amerikaans bedrijf gaat kweekvlees maken voor honden en katten. Voor de maaltijd van Poekie hoeft straks geen ander dier dood te gaan. Een kip met de naam Inga stelt eiwit ter beschikking dat technologen eindeloos willen vermeerderen.

Bond Pet Foods maakt nu al snacks voor honden en katten gebaseerd op planten in plaats van vlees. Daar moeten ze wel wat handelingen op uitvoeren. Honden en katten zijn verplichte carnivoren, wat betekent dat ze vlees als hoofdbestanddeel van hun maaltijden nodig hebben. Aan alleen groente hebben ze niet genoeg.

Bond gaat de productie van kweekvlees anders aanpakken dan het nepvlees voor mensen. Ze brengen de genetische code van dierlijke eiwitten in een stam voedingsgist. Die produceert vervolgens, door middel van fermentatie, kippeneiwitten die lijken op kippenvlees.

De productie van nep-kip heeft Bond al onder de knie. In de nabije toekomst willen ze ook rundvlees, vis en andere dieren kunnen namaken. Ze maken er een soort paté mee, zoals we normaal ook aan onze huisdieren geven. Misschien ook iets voor mensen?