Kogelwerende telefoon redt leven


Afgelopen maandag werd een benzinestation in de buurt van Orlando (VS) overvallen. Een man kwam binnen en vroeg om een drankje. Op het moment dat de twee personeelsleden dat voor hem wilden pakken, griste de man een pistool uit zijn kleding en eiste dat ze de safe voor hem open maakten.

Toen de twee daar niet in slaagden, vluchtte de man, maar terwijl hij naar buiten rende, vuurde hij nog een schot af richting de twee werknemers. De politie kwam niet lang daarna, waarna een van de verkopers klaagde over hevige pijn in zijn borst. De ambulancebroeders maakten zijn kleding open en ontdekten dat de verkoper enorm geluk had gehd.

De kogel die de overvaller had afgevuurd, heeft zich in de HTC van de man geboord. Twee centimeter verder naar boven en het schot was in de borst van de verkoper terecht gekomen.

Het is niet voor het eerst dat een mobieltje als kogelwerend vest dienst doet. In 2004 redde een Nokia het leven van een man in Zuid Afrika; vier jaar later gebeurde hetzelfde met een Motorola Razr tijdens en overval in Louisiana (VS).