Knettergekke miljardair spreekt


John McAfee heeft voor het eerst uitgebreid gesproken met de pers sinds hij wordt gezocht voor moord. Voor de Amerikaanse site Slashdot vertelde de steenrijke techneut – bekend van het anti-virusprogramma McAfee – dat hij eigenlijk heel slecht is met computers. In het begin van zijn loopbaan verdiende McAfee ’99 procent’ van zijn inkomen met drugs dealen. Met het geld dat hij zo verdiende, huurde hij IT’ers in om zijn werk te doen.

McAfee heeft sinds 1994 geen bemoeienis meer met het bedrijf dat nog steeds zijn naam draagt. In plaats daarvan probeerde hij de afgelopen jaren nieuwe medicijnen te ontdekken door planten uit het regenwoud te bestuderen. Dat deed hij in het Midden-Amerikaanse staatje Belize. Een lokale politicus wilde 2 miljoen dollar hebben van McAfee om hem en zijn laboratorium met rust te laten. McAfee vertelde dat hij de man de deur uitgooide.

Niet lang daarna viel een arrestatieteam van de Belizaanse politie het laboratorium binnen om McAfee vast te nemen. Hij zou zijn Amerikaanse buurman hebben vermoord – een man die McAfee bijna niet kende, zegt hij. Ook zou hij pedofilie hebben gepleegd met jonge meisjes uit de buurt. McAfee wist te ontkomen en vluchtte naar buurland Guatemala. Omdat de verhoudingen tussen de twee landen erg slecht zijn, werd McAfee niet uitgeleverd, maar teruggestuurd naar de VS.

McAfee (67) vertelde ook nog dat hij in Guatemala bijna was omgekomen. Zijn 40 jaar jongere vriendin was jaloers dat de miljardair naar een vrouw uit Peru keek. Dus sloeg ze een grote asbak op zijn hoofd stuk. Toch zou hij ‘niets anders doen’, zegt de gekke miljardair.