‘Kleinzoon Hitler’ geeft interview


Officieel heeft Hitler geen kinderen gekregen. Toch beweert een Franse loodgieter zijn kleinzoon te zijn.

Philippe Loret ziet er opvallend uit, hij heeft namelijk een smal snorretje onder zijn neus. (foto hier) Na de oorlog is deze look voor Europeanen taboe geworden vanwege de man die de smalle snor berucht heeft gemaakt: Adolf Hitler. Maar Loret heeft een goede reden voor de snor – en de portretten van de Führer in zijn woonkamer – hij beweert een kleinzoon te zijn van Hitler.

Hitler op het hoogtepunt van zijn vreselijke macht.

De claim komt niet uit de lucht vallen. Al in 1981 schreef Philippe’s vader een boek met de titel De naam van je vader was Hitler. Daarin legt hij uit dat zijn moeder, Charlotte, in 1917 Hitler leerde kennen toen hij op verlof was in de buurt van de Franse stad Lille. Hitler vocht aan het front niet ver van de stad tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hoewel Charlotte geen Duits sprak en Hitler geen Frans, zou de ontmoeting hebben geresulteerd in seks en een buitenechtelijk kind. Dat kind was de vader van Philippe.

Een merkwaardig verhaal waarvoor tot nu toe geen enkel bewijs was. Maar ‘kleinzoon’ Philippe heeft zich vastgebeten in de zaak en zegt in de Britse krant Daily Mail zijn vaders claim nu te kunnen ondersteunen.

Hitler tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Zo heeft hij Duitse papieren gevonden waaruit blijkt dat Charlotte tijdens de oorlog geld kreeg van Duitse officieren. In de nalatenschap van zijn vader vond Philippe een schilderij van Hitler.

Ook zou de Führer een schilderij hebben gemaakt van een vrouw die als twee druppels water op zijn oma lijkt, beweert Loret.

De loodgieter is niet trots op zijn afkomst, vertelt hij in een interview met de Daily Mail. Hij is ook zeker geen nazi en keurt de daden van ‘opa’ niet goed.

Maar hij is wél familie en dus hangt zijn portret in de Franse woning. Van zijn vader weet Philippe nog dat Hitler een goede minnaar was en dat hij tijdens wandelingen met grootmoeder eindeloze monologen in het Duits afstak tegen zijn Franstalige vriendinnetje.

De Familie Hitler
Adolf Hitler was een kind uit het tweede huwelijk van zijn vader Alois Hitler. Uit dit huwelijk werden zes kinderen geboren, waarvan er vier op zeer jonge leeftijd stierven. Alleen Hitler en zijn zus Paula bleven leven. Paula kreeg geen kinderen en stierf in 1960. Uit het eerste huwelijk van Alois werden een zoon (Alois jr) en een dochter (Angela) geboren. Alois kreeg met een Ierse vrouw een zoon, William Patrick Hitler. Die woonde eerst in Duitsland, maar vluchtte later naar de Verenigde Staten. Daar veranderde hij zijn achternaam in Stuart-Houston. Hij werd een succesvol zakenman en kreeg vier zonen. Drie daarvan zijn waarschijnlijk nog in leven, maar ze kregen allemaal geen kinderen.