Kennedy wilde over UFOs weten


Kennedy, enkele minuten voor hij werd vermoord.

President Kennedy wilde weten welke informatie de CIA had over UFOs. Tien dagen later werd hij vermoord.

Hij is een van de meest legendarische presidenten van Amerika, John F. Kennedy. Hij hield de Sovjet Unie tegen in de Cubaanse crisis, hij sprak het verdeelde Europa toe met zijn beroemde woorden Ich bin ein Berliner.

Een van de memo's. Klik voor vergroting.
En hij was erg geïnteresseerd in buitenaards leven.

Dat blijkt uit een nieuw boek door schrijver William Lester. Hij vroeg via de Amerikaanse Wet Openbaarheid van Bestuur documenten op over Kennedy. Daaruit blijkt dat de president slechts tien dagen voor zijn dood via twee memo’s zeer geheime documenten over UFOs opvroeg bij de geheime dienst.

Uit de memo’s blijkt dat Kennedy zich erg zorgen maakte over het grote aantal ongeïdentificeerde vliegende objecten boven de Sovjet Unie. De president was bang dat de Russen dachten dat het Amerikaanse luchtvaartuigen zouden zijn. Dat had wellicht kunnen leiden tot wapengeweld. De president stelde daarom voor om meer met de Russen samen te werken op het gebied van ruimtevaart.

Tien dagen na de memo’s reed Kennedy in een open auto door Dallas. Voor het schoolboekenmagazijn werd hij onder nooit helemaal opgehelderde omstandigheden gedood.