Katten houden meest van KFC


kat-honger

Australië heeft grote problemen met geïmporteerde dieren als katten, honden en bepaalde soorten ratten. Die zijn desastreus voor de oorspronkelijke fauna van het land als kangoeroes en koala’s. Vandaar dat de wildparken in Australië al tijden wilde katten proberen te vangen. En daarvoor hebben ze lokaas nodig. Na veel experimenteren hebben ze ideale kattenmaaltijd gevonden. Nee geen Whiskas, Kentucky Fried Chicken.

Een Australische krant vroeg de rekeningen van de organisatie van nationale parken op via een vrijheid van informatie-procedure. Het viel de journalisten op dat er buitensporig veel bij KFC werd besteld. Navraag leerde dat het niet was voor menselijke consumptie, maar omdat de emmers met vettige kip favoriet zijn bij de wilde katten. Volgens biologen is dat niet zo gek, ook wilde katten halen hun voedsel vaak in stedelijk gebied. Daar houden ze vooral van de afvalemmers van fastfood restaurants.

De KFC-bonnen zijn slechts bijvangst voor de krant. Ze ontdekten ook zakelijke bonnen voor Netflix-abonnementen, juwelen en de iStore.