Kannibalisme in Brazilië


In Brazilië komen twee vrouwen en een man voor de rechter wegens kannibalisme. Menselijk vlees eten blijft de kop op steken.

Op mensenvlees eten zit in het westen al eeuwen een taboe. Het Vaticaan verbood het al in de 17e eeuw en in veel landen is het eten van mensenvlees al heel lang bij wet verboden. Westerse missionarissen hebben het geprobeerd uit te bannen in andere landen.

Ritueel eten van mensenvlees op het eiland Tanna (Stille Oceaan) anderhalve eeuw geleden.

Toch blijft het voorkomen. Brazilië, een land met een lange traditie van kannibalisme, is opgeschrikt door twee vrouwen en een man uit de staat Pernambuco die hebben toegegeven dat ze minstens drie vrouwen hebben opgegeten. De drie zijn opgepakt nadat de man had laten weten dat hij de schrijver was van de in 2009 gepubliceerde autobiografie ‘Onthullingen van een schizofreen’. Dat boek deed Brazilië op zijn grondvesten schudden omdat er in wordt beschreven hoe de schrijver een 17-jarig meisje doodt en opeet.

Het lijk van dit meisje en twee andere stoffelijke overschotten zijn gevonden in de tuin van de man. De twee vrouwen leven met hem samen. Een van deze vrouwen heeft verteld dat ze van het vlees empanadas (een soort pasteitjes) heeft gemaakt die ze op de markt verkocht.

Veel vormen van modern kannibalisme komen voort uit psychiatrische problemen. Zo stak in 2008 een verwarde Chinees in Canada een man dood in een bus en begon hem te eten. Ook zijn er mensen die anderen willen nuttigen als seksuele ervaring. Afgelopen augustus werd in Slowakije een man gearresteerd die wellicht dertig vrouwen heeft gegeten. De stoffelijke overschotten van twee vrouwen werden gevonden in zijn koekkast.

Follow Faqtman on Twitter