Kangoeroes vernietigen huis


Het stadje Echuca in het noorden van Australië heeft last van een bende. Alleen zijn het geen hangjongeren of harige motorduivels die het stadje onveilig maken, maar kangoeroes. Ze breken dwars door deuren en ramen om in de huizen te zoeken naar eten. Bij hun laatste strooptocht hebben ze een huis gesloopt.

Volgens Australische media is afgelopen dinsdag een groep van vier kangoeroes dwars door een spiegelruit gebroken in een van de voorstadjes van Echuca. Daarbij werd de aanvoerder van de troep, een grote grijze kangoeroe, ernstig gewond. De groep brak vervolgens zo ongeveer alles wat ze konden breken in de woonkamer en de keuken van de bewoners. Ook liet de gewonde kangoeroe een lang bloedspoor achter.

Toen de politie kwam, konden de gezonde kangoeroes vluchten, maar de aanvoerder was te zwaar gewond, hij is afgemaakt door een dierenarts.

In Australië wordt vaker vreemd gedrag van kangoeroes waargenomen. Bezitters van zwembaden vinden ze soms in het water. Deze beesten eten geregeld besjes en bladeren waar ze niet zo goed tegen kunnen. Ze vertonen dan gedrag dat soms als ‘stoned’ wordt omschreven.