Verslaafde kangoeroes vallen mensen aan om wortels


kangoeroe agressie

Wortels bij je dragen kan levensgevaarlijk zijn. Tenminste, als je de oranje groente op het lijf draagt bij een bezoek aan het Australische Lake Macquarie. Daar wonen kangoeroes die verslaafd zijn aan wortels. Als ze vermoeden dat iemand ze bij zich heeft, deinzen ze er niet voor terug om aan te vallen. In één geval had iemand 17 hechtingen nodig na een dergelijke aanval.

De aanvallen komen niet uit de lucht vallen. Ooit is iemand begonnen om de buideldieren wortels te voeren. De dieren zijn dol op deze groente en al snel kwamen toeristen met bossen penen aanzetten om de ‘schattige’ kangoeroes ook te voeren. Die begonnen mensen te zien als niets anders dan wandelende worteldealers. Levert iemand de wortels niet snel genoeg, bijvoorbeeld omdat hij of zij eerst een selfie wil nemen met de dieren, dan nemen ze maatregelen.

kangoeroe verwondingen

De afgelopen maanden zijn er meerdere aanvallen geweest door kangoeroes, die daarvoor hun scherpe klauwen gebruiken. Vandaar dat de gemeente al bordjes heeft neergezet waarop wordt gewaarschuwd om de kangoeroes vooral niet te voeren. Maar die halen weinig uit, mensen blijven wortels kopen om te dieren te lokken. Een plaatselijk parlementslid heeft daarom nu een filmpje gepost op Facebook waarin hij waarschuwt voor het fenomeen van de ‘verslaafde kangoeroes’. Maar het is de vraag of dat niet juist meer toeristen lokt.

In Australië wordt vaker vreemd gedrag van kangoeroes waargenomen. Bezitters van zwembaden vinden ze soms in het water – nog net niet met een cocktail in de hand. Andere huiseigenaren vinden ze in de keuken, op zoek naar eten en drinken. Deze beesten eten geregeld besjes en bladeren met een drugs-achtige werking. Ze vertonen dan gedrag dat soms als ‘stoned’ wordt omschreven.