Jongen overleeft pijl door hoofd


Als je denkt dat je een slechte dag hebt, moet je wellicht even naar deze Röntgenfoto kijken. Je ziet de schedel van de 16-jarige Yasser Lopez uit Florida na afloop van een dagje vissen. Een vriend spande zijn harpoen aan met een pijl er in. Dat ging mis en de pijl werd afgeschoten op het hoofd van Lopez; het projectiel boorde zich 3 centimeter boven het rechteroog in de schedel, schoot door de hersens en kwam er aan de andere kant weer uit.

Lopez, zijn vriend en de ambulancebemanning wisten gelukkig de verleiding te weerstaan om de pijl er uit te trekken. In plaats daarvan werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar doktoren hem 3 uur lang opereerden. Hun conclusie was dat als je dan toch een pijl in je hoofd geschoten krijgt, dit de perfecte plek is. De pijl had alle belangrijke aders gemist en de delen van de hersens die verantwoordelijk zijn voor horen, zien, ademen en gevoel.

Het gaat goed met de scholier, die wellicht alleen wat moeite zal hebben met lopen. Hoe het met de vriend gaat die het ongeluk veroorzaakte, is onbekend.

Lopez is niet de eerste die gewoon door blijft leven nadat een object zijn hersens binnen dringt. Een Chinees jongetje dat twee jaar geleden een eetstokje in zijn hoofd kreeg, is volledig opgeknapt.