Jongen overleeft 7.000 meter


In de loop der jaren zijn veel mensen overleden omdat ze probeerden als verstekeling mee te vliegen in de bergplaatsen van landingsgestellen. Een paar jaar geleden kwamen twee Franse broers nog om doordat ze naar Beijing wilden vliegen op het neuswiel van een 747. De dunne lucht op kruishoogte en de extreme koude laten een mens binnen een uur dood gaan.

Een Nigeriaanse jongen heeft als eerste een dergelijke vlucht overleefd. Hij smokkelde zichzelf aan boord van een vlucht van Arik Air van de provincieplaats Benin naar de grootste Nigeriaanse plaats Lagos. Hij werd pas gepakt toen grondpersoneel hem uit zijn verstopplaats zagen klimmen.

Daniel Ihekina verklaarde dat hij zijn ouders probeerde te ontvluchten omdat ze hem mishandelen. De 17-jarige heeft het avontuur overleefd omdat de vlucht maar een half uur duurde en het vliegtuig slechts tot 7.000 meter steeg. Toch is de lucht daar al zo dun, dat de jongen moeite had met ademen. Hij wordt verder ondervraagd door de politie van Lagos, die vooral benieuwd zijn hoe hij voorbij de bewaking kon komen.