Jennifer Anniston verknalt wetenschappelijke theorie


Jennifer Anniston heeft zich verloofd en dat is een lelijke tegenvaller voor de wetenschap. De Amerikaanse actrice had een heus syndroom naar zich genoemd gekregen. Dat syndroom verklaart waarom sommige zeer aantrekkelijke vrouwen maar zeer moeilijk – of zelfs helemaal niet – aan de man komen. Het heeft te maken met hun major histocompatibility (MHC) gen.

Jennifer wat doe je nu? Een hele wetenschappelijke theorie is naar de maan. Foto: Angela George.

Bij vrouwen die dit gen in een zwakke variant hebben, is het immuunsysteem niet goed ontwikkeld. Die eigenschap is erfelijk. Dat leidt er toe dat hun nageslacht ook slechter tegen ziektes kan. Mannen kunnen een dergelijk zwak afweersysteem ruiken in het zweet van een vrouw en voelen instinctmatig dat dit niet een dame is waar ze mee willen zijn, zo denken wetenschappers.

Zo kan het komen dat een prachtige vrouw toch alleen blijft – inderdaad het verhaal van Jennifer Anniston tot nu toe. Mannen vinden deze vrouwen leuk, tot ze binnen reukafstand komen. Dan blijft het bij een vriendelijk praatje en de vage afspraak om eens koffie te gaan drinken.

Scenarioschrijver Justin Theroux heeft het zweet van Jennifer geroken, mogen we aannemen en had er schijnbaar geen problemen mee. Op zijn verjaardag vroeg hij de voormalige Friends-actrice ten huwelijk. Ze zei ja. Een reactie van de wetenschap is tot nu toe uitgebleven.