Je wilt niet weten waar een man een pincet had zitten – en nog 3 jaar lang ook


pincet

Het was een perfect gezonde jongeman van 22 die zich meldde bij een ziekenhuis in Saudi Arabië. Behalve dat hij al drie jaar een klein medisch probleempje had dat hij eigenlijk niet durfde te vertellen. Er zat een pincet van 8 centimeter lang in zijn plasbuis. Een röntgenfoto (foto onder) toonde aan dat het ook echt waar was. Of de artsen hem konden helpen? Dat deden ze.

En omdat het zo’n bijzonder geval was, schreven ze over deze zaak in het medische vakblad Urology Case Reports.

In hun verslag is te lezen hoe ze de jongeman onder narcose brachten en zijn plasbuis binnengingen met een cystoscoop, een flexibele buis voorzien van een miniatuurvideocamera. Zo konden ze zien dat er inderdaad een pincet in het lid van de man zat, met het open gedeelte aan de voorkant. De artsen verbaasden zich erover dat de patiënt nog gewoon kon plassen en weinig pijn had.

pincet in plasbuis

Met een tweede cystoscoop gingen een chirurg de kleine ruimte in om de pincet naar buiten te duwen. Een tweede arts kneep ondertussen de pincet dicht. Zo kwam het gevaarte uiteindelijk in zijn geheel naar buiten zonder snijden. Toen de scherpe open kant eenmaal buiten was, kon de rest met een tangetje worden verwijderd.

Het enige dat de artsen niet schrijven, is waarom de pincet er zat. Dat wilde de jongeman niet zeggen. Ook niet waarom het ding er al drie jaar zat. Maar, zo schrijven ze koeltjes, de meest gebruikelijke reden voor insertie van vreemde objecten in de penis is ‘seksuele nieuwsgierigheid’. De jongeman maakt het goed.