Japanners liever single


Japan telt meer singles dan ooit. Veel van hen hebben nog nooit seks gehad, en zullen het misschien ook nooit krijgen. Ze willen namelijk geen partner.

Steeds meer jonge Japanners kiezen ervoor om single te blijven, zo blijkt volgens BBC Tokyo uit onderzoek van de Japanse regering. Japan houdt die cijfers goed in de gaten, want het land heeft een van de laagste geboortecijfers ter wereld. Als er niets verandert loopt de bevolking binnen enkele decennia dramatisch terug.

Foto: Gwaar (Flickr)

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 60 procent van de ongetrouwde mannen tussen de 18 en 34 geen partner heeft. Voor ongetrouwde vrouwen is dat 50 procent. In hetzelfde onderzoek van vijf jaar geleden lagen die percentages lager.

Ongeveer een kwart van die singles staat ook helemaal niet open voor een relatie. Ze zeggen er niet naar op zoek te zijn. Sommige vinden dat ze te weinig geld hebben om te daten. Anderen geloven dat als je de 25 eenmaal gepasseerd bent, je kansen op een leuke vriend of vriendin wel verkeken zijn. Veel ondervraagde single vrouwen zeggen dat ze denken dat ze het nu leuker hebben dan als ze getrouwd zouden zijn.

En single is ook echt single. Het betekent in veel gevallen ook geen korte relaties of one night stands. In Japan heeft meer dan een kwart van de ongetrouwde mannen en vrouwen tussen de 35 en de 39 nog nooit seks gehad.

Follow Faqtman on Twitter