Iran heeft tijdmachine


De staatsmedia in Iran melden dat er in het land een tijdmachine is uitgevonden. Een doctor Ali Razeghi zou een machine hebben uitgevonden die ‘vier of vijf jaar’ in de toekomst kan kijken. Niet dat je er grote, wereldschokkende gebeurtenissen mee kunt zien; maar wel hoeveel kinderen iemand zal krijgen, wat zijn loopbaan zal brengen en of de persoon in kwestie ziek wordt.

Het apparaat is niet groter dan een gewone computer en is tot stand gekomen met hulp van goddelijke ondersteuning. In de islamitische republiek Iran is dat een verklaring die voor veel gebeurtenissen wordt gegeven. Hoe het apparaat werkt en waarom het niet voor het voorspellen wat de lottogetallen zullen zijn, vermelden de staatskranten niet.

Wel wordt gemeld dat de accuratesse 98,8 procent is (maar niet hoe ze dat meten) en dat je het ook de wisselkoers van valuta kan voorspellen. Volgens de staatsmedia heeft het een half miljoen dollar gekost om deze uitvinding te doen. Amerika, zo smalen Iraanse kranten, spendeert per jaar 10 miljard dollar om een dergelijk apparaat te maken en staat na 50 jaar onderzoek nog met lege handen.