Injectienaald verlost man van ring


trouwringen

Een interessant artikel in het medische vakblad South African Medical Journal. Een patiënt meldt zich met heftige pijnen bij de noodarts in het Van Velden ziekenhuis in de provincie Limpopo. Bij nadere inspectie blijkt de man een trouwring rond het midden van zijn penis te hebben. Interessant detail – door de artsen in het artikel gedeeld – de man wordt begeleid door zijn moeder.

Volgens de behandelend arts is de penis opgezwollen en blauw. Op zijn vraag waarom de jongeman de ring rond zijn lid heeft geschoven, krijgt hij het antwoord dat dit om ‘erotische redenen’ was, ‘op aanraden van vrienden’. Die vrienden hebben niet voorzien dat zijn bloed niet meer kan ontsnappen uit de top, waardoor een bijzonder pijnlijke situatie ontstaat. De arts weet ook nog te melden dat de echtgenote van de man de dag daarvoor was bevallen, maar hij vergeet te schrijven waarom dit relevant is.

De ring afzagen kan niet, omdat de apparatuur de man kan raken op een gevoelige plek. Daarop steken de artsen maar een dikke injectienaald in de top van de penis om de man te ontdoen van het overtollige bloed. Daarop slinkt de penis en kan de ring worden verwijderd. de artsen concluderen dat als collega’s vergelijkbare gevallen aantreffen, deze methode prima werkt.