‘Ingebeelde korte penis syndroom’ in opkomst


Heren, voelen jullie je onzeker over – ahem – daar beneden? Grote kans dat het niet nodig is. Het zit tussen je oren.

Vrouwen zijn er gewend aan om onzeker te worden gemaakt. In de bladen staan onmogelijk slanke dames. In films spelen digitaal opgepoetste deernes met perfecte boezems. Maar ook mannen laten zich door de virtuele werkelijkheid een loer draaien. In opkomst is het ingebeelde korte penis syndroom.

Dat werkt zo: man kijkt naar pornofilm. Hij ziet een indrukwekkende cowboy rollebollen met een vrouw die daar ogenschijnlijk veel plezier van heeft en van hoogtepunt naar hoogtepunt zweeft. Man kijkt naar beneden en meet zijn eigen mannelijkheid af aan hetgeen hij op het scherm ziet. Man wordt onzeker.

Volgens twee onderzoekers van de Universiteit van Turijn hebben steeds meer mannen last van dergelijke onzekerheid. Ze zien een toename van het aantal mannen dat vraagt om een penis verlengende operatie, terwijl ze een normale maat hebben. Normaal, tussen haakjes, is 7,5 tot 11 centimeter in staat van rust.

Ze hebben zelfs een nieuwe term bedacht voor deze aandoening. Het ‘ingebeelde korte penis syndroom’ waart rond, als we een artikel van de Italianen in het komende nummer van het British Journal of Urology International mogen geloven. Meten is weten, zo zeggen de urologen. Alleen als je penis flink onder de 5 centimeter blijft, kom je in aanmerking voor een verlenging.