Indiër is mooiste man


Rohit Khandelwal

Nou dames (en tussen de 5 en 10 procent van de heren) dit is hem dan, de meest aantrekkelijke man ter wereld. Rohit Khandelwal is uitgeroepen tot Mr. World, oftewel de knapste man op de planeet. De 26-jarige technicus uit Hyderabad in India is de eerste Aziaat die deze titel mag claimen. In de finale van de aantrekkelijkste man verkiezing versloeg hij 45 anderen om de kroon te stelen.

Khandelwal voldoet inderdaad aan enkele wetenschappelijk vastgestelde voorwaarden om aantrekkelijk te zijn. Hij heeft een symmetrisch gezicht, een teken dat hij genetisch goed in orde is. Zijn gladde huid betekent dat hij geen besmettelijke ziektes onder de leden heeft. Dat biedt kansen voor hem om gezond nageslacht te verwekken.

Het is op deze foto niet goed te zien, maar uit onderzoek blijkt ook dat vrouwen houden van mannen met een kleine blos op hun gezichten. Vrouwen vallen bovendien op brede gezichten, een hoge facial width-to-height ratio (FWHR). Eerder is aangetoond dat mannen met een hoge FWHR beter zijn in man-tegen-man gevechten, dat ze agressiever zijn en zakelijk meer succes hebben. Alfa-mannetjes dus.