IJs, daar zit wat in!


Lekker, echte verwennerij maar nogal ongezond. Dat is hoe we nu denken over ijs. Maar over een tijdje bestel je zomaar een volkorenijsje.

3398923323_8749470cc3_b

Sommige studies klinken te mooi om waar te zijn. Ice cream researcher is er zo een. Toch is dit een hele serieuze studie aan de Amerikaanse universiteit van Missouri. Zij onderzoeken op dit moment hoe ze ijsjes gezonder kunnen maken, met nog steeds dezelfde lekkere smaken.

Zo willen de onderzoekers er vezels, antioxidanten en probiotica in stoppen. Ingrediënten die we nu al gewend zijn van bruin brood en gezondheidsdrankjes. De onderzoekers vinden dat het beter zou zijn als we gezonde voedingsstoffen binnen zouden krijgen in producten die we lekker vinden en er daarmee genoeg van binnen krijgen in plaats van dat we daar speciale voedsel voor nodig hebben. Zo kunnen ijsjes ineens goed worden voor de spijsvertering.

De onderzoekers worstelen vooral met de smaak van de ijsjes. Voedingsstoffen die goed voor ons zijn, zijn vaak bitter van smaak. Daarom gebruiken ze sterke smaken in het ijs, zoals chocola, dat de smaak van het ijsje bepalen. Ook gaan ze nog onderzoeken of mensen bereid zijn meer te betalen voor een ijsje vol goede voedingsstoffen.

Ze hopen hun eerste gezonde ijsje binnen zes maanden af te hebben.

Bron:Esciencenews

Foto:Flickr