Hotelkamer viezer dan je denkt


hotelkamer

Nachtje in een hotelkamer? Grote kans dat het er wemelt van de bacteriën. Schoonmakers hebben vaak maar een halfuur per kamer voor de schoonmaak. En dat blijkt vaak onvoldoende om alle oppervlakten van de bacteriën van de vorige gast te ontdoen, zo ontdekte onderzoekers van de Universiteit van Houston.

Het onderzoeksteam bezocht 9 hotels in drie staten in de VS (Texas, Indiana en South Carolina). Na schoonmaak van de kamers onderzochten zij verschillende oppervlakten op de aanwezigheid van bacteriën. Terwijl de vloer en de douche er goed af kwamen, bleken het lichtknopje, de afstandsbediening van de tv en de telefoon nog altijd flink wat bacteriën op zich te hebben. Maar de grootste broedplaats van bacteriën waren de dweilen en sponzen van de schoonmaker zelf. Iets wat verspreiding ervan naar andere kamers dus alleen maar in de hand werkt.

De studie is volgens de onderzoekers niet bestemd als klacht naar de geteste hotels toe, maar als een aansporing om het schoonmaaksysteem eens goed onder loep te nemen. Ietsje langer schoonmaken kan bijvoorbeeld al aanzienlijk schelen. Tot die tijd maar even voorzichtig zijn met de tv op je hotelkamer.

Bovenstaande onderzoeksresultaten zijn bekendgemaakt op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society for Microbiology.