Hormonen maken van vrouw ‘bag bitch’


hormonen en handtassen

Voor baby’s geboren worden, krijgen ze in de baarmoeder te maken met hormonen die moeder afscheidt. Sommige aanstaande moeders produceren daarbij meer testosteron dan anderen. Dat resulteert in kinderen (mannelijk en vrouwelijk) met bijvoorbeeld een verschillende smaakbeleving, maar ook iets andere vingers, weten we uit onderzoek. Daardoor kan de prenatale blootstelling aan hormonen ook later in het leven nog worden vastgesteld.

Onderzoekers stelden willekeurige vrouwen een eenvoudige vraag: wat is het mooiste cadeau dat je ooit hebt gehad? Sommige vrouwen noemden een tekening van hun kind. Prachtig natuurlijk, en je kunt er geen prijskaartje aan hangen. Andere vrouwen noemden een dure designer handtas, of een ander luxe consumentenobject.

Die laatste categorie vrouwen was tijdens de negen maanden dat ze in de baarmoeder van hun moeder zaten, blootgesteld aan meer testosteron, blijkt uit onderzoek van DervalResearch. Het mannenhormoon maakt ze zelfs decennia later dus nog materialistisch, een ‘bag bitch‘ zoals de onderzoekers zelf schrijven. Vrouwen die met een tekening of kralenketting van hun kind aankwamen, waren gebombardeerd met oestrogeen voor de geboorte.