Holbewonerdieet razend populair


Wil je gezond zijn? Dan moet je leven (en vooral eten) als een holbewoner. Dat vinden steeds meer Amerikanen.

Het heet het holbewonerdieet en vooral steeds meer New Yorkers zijn er van gecharmeerd. Het dieet is heel simpel, eet alleen wat holbewoners ook hebben gegeten: rauw vlees, groenten, fruit, eieren, vis, noten, kruiden en honing.

Moderne producten zijn taboe. Meel of brood? Sorry, maar de holbewoners konden niet malen, dus mag het niet. Drank is uiteraard ook taboe.

Vooral niet bakken of braden! Dat deden de holbewoners ook niet.
Vooral niet bakken of braden! Dat deden de holbewoners ook niet.

Ook sommige groenten zijn niet toegestaan. Holbewoners aten bijvoorbeeld geen aubergines omdat die groentesoort pas later door veredeling is ontstaan.

Zelfs op vaste tijden eten is niet toegestaan. In plaats daarvan schrok je zo nu en dan een heleboel tegelijk naar binnen, net als de holbewoners na de jacht. Vergeet ook niet zo nu en dan bloed te geven in het ziekenhuis, want holbewoners raakten natuurlijk wel eens gewond bij het jagen.

En waar is dit alles goed voor? Volgens mensen die het dieet volgen krijg je er extra veel energie door en voel je je vitaal als een oermens. Over de infecties door het rauwe vlees zullen we het maar niet hebben.