Hoge Rus voorspelt einde Amerika


amerika

Amerika houdt voor 2011 op te bestaan. De dollar zal verdwijnen en Alaska wordt weer van Rusland. Een vreemde voorspelling. Nog vreemder: hij wordt gedaan door een Russische topdiplomaat die vaak op de Russische staatstelevisie te zien is. Zijn redenering? ‘Er zijn te veel homo’s in Amerika.’

Igor Panarin is niet de eerste de beste. Hij is decaan van de diplomatenschool in Moskou, professor in de politicologie en voormalig politiek analist van de KGB.

Als een Russische Maarten van Rossem is hij bovendien niet van de televisie te slaan. Hij is ook nogal geobsedeerd door de Verenigde Staten. In 1998 voorspelde hij al dat Amerika voor 2010 zou ophouden te bestaan.

Die deadline gaat hij – met nog acht maanden te gaan – duidelijk niet halen. Geen nood, dan schuiven we de datum toch wat op? Gisteren heeft Panarin tijdens een openbare lezing in Moskou zijn visie herhaald: Amerika is zó verrot, dat het land in elkaar zal klappen. Alleen nu voor 2011.

Als ‘bewijs’ voor zijn stelling wijst Panarin op de overvolle Amerikaanse gevangenissen, schietpartijen op scholen en het grote aantal homoseksuele mannen dat hij op zijn laatste bezoek aan New York zag.

De economische crisis is in zijn visie een direct gevolg van de Amerikaanse ‘morele teruggang’. Al deze factoren gaan leiden tot rellen en een staatsgreep. Volgens Panarin gaat Barack Obama daarom nog dit jaar de staat van beleg afkondigen. Daarna zal er een soort burgeroorlog uitbreken die het land in stukken zal scheuren.

Californië een aangrenzende staten aan de Stille Oceaan worden onafhankelijk en komen onder Chinese invloed; Texas en aangrenzende zuidelijke staten zullen zich uiteindelijk aansluiten bij Mexico. Alle staten aan de oostkust richten een nieuw land op: Atlantisch Amerika. Het Midden Westen, Chicago en omgeving, gaan naar Canada. Panarin ziet de Hawaiï archipel zich bij China aansluiten, terwijl Alaska, onder gouverneur Palin, weer onderdeel van Rusland zal worden. Omdat Amerika als grootmacht verdwijnt, zullen Rusland en China de belangrijkste staten in de wereld worden. Panarin denkt dat er zo een nieuw tijdperk in de wereldgeschiedenis begint.