Hoe saaier hoe beter


Op ‘Boring 2010’ kijken experts naar de saaiste wetenschappelijke feitjes.

Weinig financieel nut, over seks valt er niets te vermelden en files komen er ├╝berhaupt niet in voor; de conferentie ‘Boring 2010’ gaat niet direct over hoe wetenschap jouw dag maakt, maar is eerder een uitlaatklep voor iedereen die zich elke week thuis of op het werk kapot verveelt. De boodschap: het kan altijd nog erger.

Er komen naar verwachting zo’n tweehonderd liefhebbers naar Londen om zich te verdiepen in allerlei doodgewone zaken. Ze gaan onder andere kijken naar hoe je je stropdassen het beste kunt sorteren. Verder is er de mogelijkheid om onder leiding van een expert verschillende soorten en merken melk te proeven. Ook de geschiedenis van stof en een live potje Patience op de pc (met commentaar) staan op het programma.

God is er klaar mee
De gebedsruimte wordt al vast ingericht. Foto: Tom Coates

James Ward, de gastheer van deze ode aan de sufheid, zegt dat het niet echt zijn bedoeling is dat mensen zich suf vervelen. Hij wil juist laten zien hoe boeiend de kleine zaken in het leven kunnen zijn als je er eens wat beter naar kijkt. Voor Ward is het overigens geen nieuw thema. Hij is namelijk ook mede-oprichter van de Stationery Club, die zich verdiept in kantoorartikelen.

Ward liet zich voor Boring 2010 inspireren door de eerdere zogenaamde Interesting-conferenties, waar ook allerlei op het oog oninteressante dingen bekeken werden. De Interesting-conferentie in Londen ging dit jaar niet door, maar kantoorartikelenliefhebber Ward liet zich niet uit het veld slaan en slaat terug met Boring 2010.

Wie ook wel eens wil meemaken hoe verslavend het kan zijn om een buschauffeur te zijn in een game, moet nog een paar maanden wachten. Boring 2010 vindt op 11 december plaats.

Bron foto: Tom Coates