Hoe je drinkt zegt wie je bent


drankje vasthouden

Een Britse onderzoeker zegt te hebben ontdekt dat de manier waarop je je drankje vasthoudt, iets zegt over wie je bent.

Het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van barketen Walkabout, betekende voor doctor Glenn Wilson een hoop bezoekjes aan bars. Maar niet om zelf te drinken, maar om te observeren. Na veel onderzoek kwam Wilson met de volgende type drinkers:

De flirt
Meestal een vrouw die haar drankje op borsthoogte houdt om de aandacht naar haar figuur te trekken. Ze speelt ook veel met haar drankje en bepotelt het glas.

De roddelaar
Houdt het glas hoog vast en beweegt het graag tijdens het spreken. Vooral vrouwen in groepjes drinken op deze manier. Ze leunen vaak over het glas heen om elkaar verhalen te vertellen.

De loltrapper
Heeft vaak bier of andere dranken in flesjes in de hand. Heeft het glas losjes vast en praat veel. Zet het glas of de fles ook vaak neer.

Het muurbloempje
Heeft het glas met beide handen vast als een soort verdedigingsmuur. Zet het glas ook zelden of nooit neer, dan is de verdediging weg. Drinkt vaak als anderen in de groep dat ook doen.

IJskoningin
Gebruikt het glas ook als verdediging, met name tegen opdringerige mannen. Zet haar drankje neer, maar blijft het vasthouden, als een barrière tegen anderen.

De playboy
Gebruikt zijn drankje als een symbool van mannelijkheid. Speelt vaak met zijn glas of flesje.

De pauw
Een man die zelfverzekerd is en dat aan iedereen wil tonen. Duwt zijn glas of flesje vaak van zich af, om zijn persoonlijke ruimte te vergroten.

De zware jongen
Heeft een agressieve uitstraling. Gebruikt zijn drankje als een soort wapen, door het hoog te houden, vaak zelfs op gezichtshoogte. Tijdens gesprekken zijn bewegingen met zijn glas een manier om extra nadruk te leggen.