Hitler wilde sekspoppen


Adolf Hitler maakte zich grote zorgen over de gezondheid van zijn soldaten. Sekspoppen waren zijn antwoord op alle problemen.

Tijdens de bezetting van Europa waren Duitse soldaten vaak jaren van huis. Vriendinnen en vrouwen werden vergeten, plaatselijke vrouwen boden een verzetje. Daar kwamen geslachtsziektes van, om maar te zwijgen over boze brieven van het thuisfront. De Führer, altijd bezig met het welzijn van zijn soldaten, had daar wel een oplossing voor: sekspoppen.

Wat volgde was project Borghild, ontdekte de journalist Graeme Donald, die bezig is met een boek over sekspoppen. Duitse soldaten op het eiland Jersey, het enige stukje Verenigd Koninkrijk dat de nazi’s wisten te bezetten, mochten verschillende types uitproberen. Ze moesten rapporteren welke pop het meest bevredigend was. Alle poppen hadden blond haar en blauwe ogen.

Uiteindelijk liep het project in 1942 op niets uit. De soldaten zagen niets in de poppen. Ze waren bovendien bang dat als ze krijgsgevangen werden genomen, ze voor gek zouden staan als vijandelijke soldaten de poppen zouden vinden.

Follow Faqtman on Twitter