‘Hitler deed ’t met Magda Goebels’


Hitler en Eva Braun

Een Duitse historicus zegt dat Hitler, Eva Braun en Magda Goebbels een driehoeksrelatie hadden. Een nazi trio?

Peter Longerich is een vooraanstaande Duitse historicus die al tientallen jaren onderzoek doet naar de nazi-tijd. Als eerste heeft hij de dagboeken van Joseph Goebbels, de minister van Propaganda van Hitler-Duitsland in kunnen zien. Volgens hem bevatten de dagboeken aanwijzingen voor een seksuele relatie tussen Hitler en Magda Goebbels, de vrouw van Joseph.

Hitler wordt traditioneel gezien als een wat aseksuele man, die vooral opgewonden werd van toespraken geven voor massa’s nazi’s.

Magda Goebbels.
Maar toch had hij wel degelijk een wilde kant, zo blijkt nu. Magda Goebbels zou zelfs hebben overwogen om niet met Goebbels te trouwen, maar met Hitler.

Ondanks haar keuze voor de minister van Propaganda bracht ze wel dagelijks een uurtje door bij Hitler. Dat bleef een vaste gewoontje, ook nadat Hitler zijn vriendin Eva Braun had leren kennen. Of ze ooit met zijn drieën het bed deelden is onbekend.

Joseph Goebbels wist van de affaire, maar verbeet zijn jaloezie. Magdalena en hij kregen samen een hele kinderschaar, die allemaal een naam kregen die met de H van Hitler begon: Helga, Hildegard, Helmut, Hedwig, Holdin en Heidrun.

Toen het einde van de oorlog naderde, pleegden de Goebbeltjes zelfmoord, na hun kinderen te hebben omgebracht met gif. Magda wilde niet dat ze leefden in een wereld zonder Hitler.