HiPhone 5 eerder dan de iPhone


De Chinezen maken veel dingen na. Maar meestal pas na het origineel is geproduceerd. Nu zijn ze eerder.

Apple liefhebbers kijken reikhalzend uit naar de nieuwe iPhone 5, het nieuwste van het nieuwste op telefoongebied. Alleen duurt het waarschijnlijk nog tot deze winter voor je er eentje kunt kopen.

De Hiphone (links) en een iPhone.
In China hebben ze minder geduld, daar is de HiPhone 5 al te krijgen.

Deze imitatie van de iPhone is voor minder dan 30 euro te koop op de zwarte markt in grotere Chinese plaatsen. Of hij net zo goed is als de iPhone 5 is moeilijk te zeggen, we weten immers nog niet wat die allemaal kan. Er wel circuleren plaatjes op internet die waarschijnlijk door slimme Chinezen zijn gebruikt om de imitatie te maken.

Volgens de krant Metro Express uit Shanghai, die de imitatie ontdekte, is de HiPhone zeer licht en plat, zoals bij de meeste nagemaakte telefoons. Dat komt omdat ze vaak niet de hardware bevatten van het origineel. De basis is meestal een eenvoudig GSM printplaatje, zonder camera of andere gadgets.

Opmerkelijk is dat de HiPhone een uitschuifbare antenne heeft, iets dat telefoons sinds een jaar of tien niet meer nodig hebben. Het enige merk dat de afgelopen jaren negatief in het nieuws kwam vanwege slechte antennes? Juist, Apple.

Follow Faqtman on Twitter