Helemaal het einde, of niet?


De film 2012 die nu in de bioscopen draait gaat uit van wereldondergang binnen drie jaar. Het blijkt niet de enige rekenfout over onze ondergang.

2662188640_5769637516_o

Al eerder werd er door geleerden voorspelt dat de aarde ten onder zou gaan. Wij zetten vijf foute doemdenkers voor je op een rijtje.

1.Er is tientallen keren voorspelt dat Jezus Christus terug zou keren op aarde maar een bijzondere voorspeling hiervan kwam door een hen in Leeds, Engeland in 1806. Deze legde een ei met daarop de tekst: “Christus komt eraan”. Een van de inwoners van het dorp geloofde niet in het verhaal en keek toe hoe de hen andere doodnormale eieren legde. Iemand had het ei zelf in het hok gelegd.

2.Toen een astronoom er in 1881 achter kwam dat staarten van kometen het giftige cyanogeengas bevatten werd dat ineens groot nieuws omdat de aarde door de staart van komeet Haley door zou vliegen in 1910. Zelfs de New York Times speculeerde over het einde der tijden doormiddel van het dodelijke gas. Het zorgde voor paniek in heel de Verenigde Staten. Een groep wetenschappers moest het volk weer tot bedaren brengen: er was niets om bang voor te zijn.

3.Wat recenter, in mei 1980, waarschuwde televisie-evangelist Pat Robertson zijn grote televisiepubliek voor de ondergang. “Ik verzeker jullie: tegen het einde van 1982 zal er recht gesproken worden over het leven op aarde” aldus Robertson.

4.Misschien was u hier zelf ook wel bang voor of druk mee. Toen 1999 over zou gaan in 2000 vreesden sommigen voor de ondergang. Al in 1970 zagen experts problemen voor computersystemen bij de millenniumwisseling. In 1999 steeg niet alleen de verkoop van wapens, ook bereiden sommigen zich voor op het ergste vanuit een bunker. Het nieuwe millennium zorgde hier en daar voor wat storingen, maar grote problemen bleven uit.

5.Tot slot zou de wereld ondergaan in de lente van 2000. Dat voorspelde althans Richard Noone, auteur van het boek ‘5/5/2000 Ice: the Ultimate Disaster’. Een wereldwijde catastrofe zou de aarde wegvagen doordat de ijslaag op Antartica in dat jaar op 5 mei drie mijl dik zou zijn. De sterren zouden naast elkaar komen te staan en iedereen zou doodvriezen. Wellicht vanwege de klimaatsverandering gebeurde dat niet, de boekverkoop steeg net als de temperatuur tot ver boven het nulpunt.

Bron:Livescience.com

Foto:Flickr