De heftigste huwelijksreis


Ah, de huwelijksreis. Een prachtige trip vol romantiek. En aardbevingen, bosbranden en overstromingen?

Soms lijkt het alsof pech je achtervolgt. Een Zweeds stel zal dat gevoel behoorlijk hebben. Ze trouwden begin december. Tot zover niets aan de hand. Maar toen gingen ze op huwelijksreis.

Ze vlogen op 20 december via München naar Australië. Vanwege de sneeuwstormen raakten ze daar gestrand. Pas na dagen en met veel omvliegen bereikten ze Australië.

Eerste bestemming: Cairns. De stad werd 24 uur nadat ze aankwamen geraakt door een van de ergste cyclonen in de geschiedenis. Het bruidspaar moest schuilen in een tijdelijke opvang in een winkelcentrum.

Een willekeurige vakantiefoto van de Svanströms.

Dan maar naar Brisbane, een leuk en rustig stadje. Behalve dat ze daar net op tijd kwamen voor de enorme overstromingen van afgelopen januari.

Het meest veilig leek het om dan maar naar de Australische westkust te verhuizen. Daar aangekomen stond de stad blauw van de rook, omdat de bush in de brand stond.

Stefan en Erika Svanström besloten daarop Australië maar helemaal te verlaten. Ze vlogen naar Nieuw-Zeeland, lekker rustig en pittoresk. Christchurch zag er ook prachtig uit, tot de stad werd getroffen door de ergste aardbeving in de geschiedenis van het land.

De volgende bestemming was Tokio, waar het stel net op tijd aankwam om de aardbeving en de daaropvolgende nucleaire ramp mee te maken.

Als laatste gingen de bewoners van Stockholm naar China, waar zich opmerkelijk genoeg geen enkele grote ramp voltrok. Eind maart keerden ze terug in Stockholm, waar een reporter van de krant Expressen hun verhaal optekende. Meneer Svanström vertelde dat hij wel wat gewend was. In 2004 overleefde hij ook nog de tsunami van Phuket.

Follow Faqtman on Twitter