Heerlijk: mensenpudding


Chemici zijn er in geslaagd om een pudding te maken met een speciaal smaakje: mens. Lees en huiver.

De Romeinen wisten al hoe je pudding moest maken. Je hakt de botten van een koe of varken in stukken en gooit die in kokend water. Voeg er suiker en een smaakje een toe en roer. Laat de boel droog koken; wat overblijft is een drillende, gestolde massa. Yummie!

Puddingkubussen. Foto: Steven Depolo.

Sinds die tijd zijn er weinig verbeteringen aan het recept doorgevoerd. Tot nu: de eerste pudding gemaakt van menselijk materiaal is klaar. Chemici van het College of Life Science and Technology in Beijing (China) hebben een schimmel met menselijk genetisch materiaal gemanipuleerd. Daardoor produceert de schimmel menselijk collageen, de basis van pudding. Collageen zit in je huid, nagels en bindweefsel.

Waarom? Omdat menselijk collageen sterker is dan van de meeste beesten. Je pudding wordt dus steviger. Ook hebben sommige mensen een allergische reactie op dierlijk collageen, of door religie ingegeven bedenkingen tegen pudding die van bepaalde beesten is gemaakt. Ook zouden bepaalde ziektes – denk aan varkenspest en gekke koeien ziekte – wellicht door dierlijk collageen doorgegeven kunnen worden.

Toch blijft het gek, kannibalistische pudding, al is het gemaakt door schimmels. Maar aangezien we ook over dierenpudding heen kunnen stappen, is het wellicht toch de toetjeshit van de toekomst.

Follow Faqtman on Twitter