Het ideale Greenpeace schip


De Amerikaanse marine zet een geheim schip te koop. Bieden kan al vanaf 50.000 dollar.

In 1984 besloot de Amerikaanse marine om een schip te bouwen dat niet zichtbaar zou zijn op radar. Het werd de Sea Shadow, een schip dat 195 miljoen dollar kostte om te bouwen. In 1993 werd het futuristische schip voor het eerst aan het publiek getoond. De marine deed er echter weinig mee, de Sea Shadow werd vooral gebruikt om te experimenteren met stealth technologie.

Het meest opmerkelijke moment in de geschiedenis van het schip kwam in 1997, toen in de James Bond-film Tomorrow Never Dies een schip voorkwam dat als twee druppels water op de Sea Shadow leek. Het was echter een kopie die door de filmstudio was gemaakt.

Wie wil, kan de Sea Shadow kopen. Het schip staat al sinds 2006 te koop, maar er zijn nooit serieuze geïnteresseerden geweest. Daarom komt er nu een veiling, waarbij het bieden begint bij 50.000 dollar. Leuk voor organisaties als Sea Shepherd of Greenpeace zou je zeggen, met dit schip kun je walvisvaarders flink dwars zitten.

Helaas heeft de veiling één voorwaarde: degene die het schip koopt, moet het slopen. Het heeft dus alleen waarde als oud metaal, niet als varend hoofdkantoor van een internationale booswicht. ‘We have been expecting you mister Bond‘, zal nooit op het schip worden gezegd.

Bieden kan hier.

Follow Faqtman on Twitter