Granaatappelsap maakt hitsig


Na oesters en asperges staat nu ook de granaatappel in het lijstje van lustopwekkend eten, je wordt er namelijk hitsig van. Britse onderzoekers hebben ontdekt dat het sap van de vrucht het seksuele verlangen bij mannen en vrouwen het seksuele aanwakkert.

Foto: Flickr.com/madlyinlovewithlife

De Queen Margaret University in Edinburgh liet 58 vrijwilligers tussen de 21 en 64 jaar oud twee weken lang een glas granaatappelsap drinken. Ondertussen werden hun bloedwaarden gemeten. Aan het eind van de sapkuur hadden mannen en vrouwen 16 tot 30 procent meer van het geslachtshormoon testosteron in hun bloed.

Testosteron is het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon, maar vrouwen maken het ook aan. Bij mannen zorgt het hormoon onder andere voor een lage stem, baardgroei, slecht zaad en voortplantingsdrang. Ook bij vrouwen zorgt het voor zin in seks en sterke botten en spieren.

Het drinken van granaatappelsap lijkt allemaal voordelen te hebben: het houdt de bloeddruk laag en zorgt voor meer positieve emoties. Als dit onderzoek niet gefinancierd is met geld van granaatappelsap producenten zouden ze er met terugwerkende kracht alsnog voor moeten betalen.

Uit eerder onderzoek bleek trouwens al dat granaatappel een geneesmiddel kan zijn tegen de gevreesde multiresistente ziekenhuisbacterie MRSA.

Follow Faqtman on Twitter