Nieuwe baan nodig? Draag zware tas!


zware tas

Wil je bij een sollicitatie overkomen als een harde werker? Laat dan die lichte tas thuis en kom bepakt en bezakt aan. Een zware tas zorgt dat je een grotere kans maakt op een baan.

Sollicitanten met een zware tas worden namelijk eerder als harde werkers gezien dan mensen die een klein tasje onder hun stoel schuiven bij het gesprek.

Die uitkomst is onderdeel van een grote studie aan Yale universiteit in de VS naar de invloed van het dragen van zware en lichte ladingen.

De belangrijkste conclusie is dat je lichamelijke gevoel, dus of iets zacht of hard is en licht of zwaar, invloed heeft op je gedrag en gedachten. Zo ben je volgens de onderzoekers eerder bereid om over een verkoopprijs te onderhandelen als de winkel voor comfortabele stoelen zorgt in plaats van harde krukjes. Een zwaar gesprek gehad? Het kan zijn dat het zo voelde omdat je iets zwaars heb getild diezelfde dag.

De belangrijkste conclusie is dat je lichamelijke gevoel, dus of iets zacht of hard is en licht of zwaar, invloed heeft op je gedrag en gedachten. Eerder was al aangetoond dat een kop koffie in je handen warmere gevoelens voor je gesprekspartner oproept dan een ijskoud glas melk. De volgende keer dat iemand zegt dat hij een zware dag heeft gehad moet je hem dus maar op zijn woord geloven. Hij of zij kan het letterlijk bedoelen.