Glass nu al gehackt


Google Glass, de futuristische bril waarop allerlei informatie over je omgeving wordt geprojecteerd, is nu al gehackt. Een hacker met de naam Saurik, in het echte leven een IT-cosultant, wist door te dringen tot de programmatuur achter de bril. Het was volgens hem niet moeilijk, net als telefoons met het Google systeem Android volgens hem makkelijk te kraken zijn.

Volgens Saurik is het onverstandig Glass te kopen voor Google iets heeft gedaan aan het probleem. ‘Wanneer een aanvaller eenmaal een ingang heeft op je Glass, dan heeft hij veel meer macht dat wanneer iemand hackt in je computer of telefoon. Hij kan controle nemen over de camera en microfoon die aan je hoofd vastzitten.’ Pinnen is dan bijvoorbeeld geen goed idee.

Volgens Google is het allemaal opzettelijk. De bril zou onbeveiligd zijn omdat ze hopen dat hackers en dan mee gaan stoeien en er leuke dingen mee doen. Die kan Google dan meenemen in de ontwikkeling. Toekomstige modellen zouden dan wel worden beveiligd, bijvoorbeeld met een wachtwoord. Alleen moet je niet met je Glass kijken als je die invoert natuurlijk.