George Bush heeft toiletprobleem


De George Bush kostte 6,2 miljard dollar. Nee, niet de onhandige president of zijn nog onhandigere zoon, maar het vliegdekschip dat naar beide heren is genoemd. Het is een drijvend vliegveld van de nieuwe generatie: licht, snel en makkelijk schoon te houden. Bovendien zijn er 423 toiletten aan boord.

Die zijn soms allemaal tegelijk stuk.

Opvarenden van het schip klagen in blogs en tweets steen en been over de toiletsituatie aan boord van het schip. Sommige matrozen moeten uren zoeken voor ze ergens een werkend toilet hebben gevonden. In veel gevallen staat daar dan een lange rij collega’s met gekruiste benen en een pijnlijke blik.

Hoe komt dat? Volgens de Amerikaanse marine is het toegenomen aantal vrouwelijke opvarenden schuld aan de kapotte toiletten. Die gooien maandverband in de pot, waardoor de zaak verstopt. Anderen denken dat de loodgieters die het in 2009 gedoopte schip hebben voorzien van leidingwerk slecht werk hebben afgeleverd.

Hoe dan ook, de bemanning is gevraagd niet te plassen in flessen om die overboord te gooien. Als de wind die flessen tegen de scheepswand aan laat waaien komen daar vlekken van en het gaat stinken, aldus een oproep van de kapitein.

Follow Faqtman on Twitter