Gemiddeld 22 dates voor je de ware hebt gevonden


gemiddeld 22 dates

Gemiddeld 22 dates, drie onenightstands en drie vaste relaties, zo lang duurt het volgens onderzoekers voordat je in onze westerse maatschappij ‘de ware’ hebt gevonden. Achtentwintig keer contact leggen, zenuwachtig zijn, van alles over jezelf vertellen, zoenen en misschien wel seks. Singles die dit te lang vinden duren, hoeven niet te wanhopen. Een kwart van de mensen vindt zijn of haar wederhelft al na vijf dates. Dat is natuurlijk fijn voor die mensen, maar ze missen wel wat. De hysterie van zo’n eerste date is zenuwslopend en geweldig leuk tegelijkertijd.

Dat mensen enorm gespannen zijn voor een eerste afspraakje is niet zo gek, het is zo’n beetje het spannendste dat er is. Vergelijk het met het sollicitatiegesprek voor de baan van je dromen. Je bent dolblij dat je bent uitgenodigd en kunt alleen maar hopen dat je leuk genoeg gevonden wordt voor een tweede gesprek.

Alleen word je bij het daten niet beoordeeld op je arbeidsverleden en je werkethos, maar op je genenpakket en je geschiktheid als ouder. Want daar draait het wel allemaal om: een partner vinden om je mee te settelen en misschien wel kinderen te krijgen. En dat legt toch nét wat extra druk op de situatie. Moeder natuur heeft je niet voor niets met een seksdrive uitgerust, ze wil dat je jezelf voortplant.