Geen wifi: radeloze woede


wifi

Een niet-functionerende wifi heeft een jongen in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz in zo’n woede doen ontsteken dat hij het appartement van zijn overgrootmoeder heeft vernield. De vrouw ontsnapte en waarschuwde de politie.

De 78-jarige vrouw uit het dorp Weilerbach had al een snellere internetverbinding voor haar kleinzoon besteld, vertelde ze de politie in Kaiserslautern. Die zou vandaag worden geïnstalleerd. Het vooruitzicht een weekend offline te zijn, was voor de jongen echter een onhoudbare situatie.

De politie kon de 16-jarige kalmeren. Hij is bij zijn grootmoeder gebleven en zal het interieur proberen te herstellen. Of dit moet zonder een werkende internetverbinding, kon de politie niet zeggen.

Onredelijke kwaadheid vanwege slechte wifi-verbindingen zijn in opkomst. In het Engels is er zelfs al een naam voor: wifi-rage. De University of Maryland in de VS heeft het onderzocht. Twintigers moesten 24 uur zonder internet doorbrengen. Ze vertoonden irritatie en onttrekkingsverschijnselen, net als bij het afkicken van andere drugs.