Geef een hond nooit een geweer


dreamstime_xs_28690392

Sinds 2004 zijn tien Amerikanen neergeschoten door hun hond. Tot dat onthutsende cijfer komt de krant Washington Post na een onderzoek. Het gebeurt vaak tijdens de jacht en opmerkelijk vaak in de staat Florida. Het laatste slachtoffer viel deze week, toen de hond Trigger (’trekker’) per ongeluk het geweer van zijn baasje liet afgaan.

Het meest vreemde geval was in 2008, toen een man met een pistool probeerde puppy’s te doden waarvoor hij geen eigenaren kon vinden. Een van de jonge hondjes kreeg zijn pootje achter de trekker en schoot de man neer. Daardoor wisten vier puppy’s te overleven, voor wie later alsnog een tehuis werd gevonden.

Slechts één man overleefde de aanslag van zijn hond niet. Het was ook in 2008, toen een hond in Texas in de auto van zijn eigenaar sprong en daardoor een geweer liet afgaan. De man stierf door bloedverlies.

In die tien jaar was maar één kat verantwoordelijk voor een kogelwond. Dat was in 2005, toen een kat een pistool op de grond liet vallen en het ding afging.