Geboortegolf om horoscoop


Over een week begint in China een nieuw jaar, het jaar van de draak. Dit teken op de Chinese dierenriem wordt gezien als bijzonder gunstig, vooral omdat het dit jaar samenvalt met het waterteken. Mensen die geboren worden in een jaar van de waterdraak koppelen groot talent aan een kalm karakter.

Geen wonder dat veel mensen in China vooral dit jaar een kind willen krijgen. In de grote steden van China zijn de kraamafdelingen van ziekenhuizen voor bijna het hele jaar volgeboekt, meldt de krant Sin Chew. Ook hebben veel filmsterren en artiesten aangekondigd dit jaar een kind te willen verwekken.

De laatste keer dat er een dergelijke geboortegolf voorkwam, was 2007, toen het jaar van het varken (gelukkige mensen) samenviel met het element goud (rijkdom).

Experts op het gebied van bevolkingspolitiek waarschuwen dat kinderen uit het jaar van de waterdraak vooral een leven wacht van in de rij staan. Omdat ze met zo velen zullen zijn, wordt het dringen geblazen bij het bemachtigen van een plaatsje op school of een vervolgopleiding. Om over een kraamkamer maar te zwijgen.

Follow Faqtman on Twitter