G-spot bestaat wél, zeggen Fransen


Ruzie tussen de Fransen en de Engelsen. Over visserijquota? De euro? Nee, over de G-spot.

Het begon vorige week, toen een Brits team van biologen aankondigde dat de roemruchte G-spot bij vrouwen niet bestaat. De conclusie werd gepresenteerd na genetisch onderzoek onder 1800 vrouwen. Met andere woorden: men ging niet over één nacht ijs.

Maar nu slaan de Fransen terug. Het volk dat ons de woorden maitresse en amoureus gaf, beweert dat de G-spot wel bestaat. De Engelsen kunnen hem gewoon niet vinden.

Chirurg Pierre Foldes, belegde zelfs een ‘G-Day’-conferentie. Daar zei hij: ‘De King’s College studie toont een gebrek aan respect voor wat vrouwen zeggen. De conclusies zijn onjuist, omdat de Britten alleen naar de genen keken. Het is duidelijk dat de vrouwelijke seksualiteit variabel is. Het kan niet worden gereduceerd tot of je een gen hebt of niet.’

'Ik leg het nog één keer uit: dáár zit de G-spot'
'Ik leg het nog één keer uit: dáár zit de G-spot'

Conferentie-organisator Sylvain Mimoun (opnieuw een man, die schijnen in Frankrijk het beste te weten of vrouwen een G-spot hebben of niet) zei dat zestig procent van de vrouwen een G-spot bezit, en dat de studie van King’s College niets meer heeft bewezen dan het feit dat de Britten niet in staat zijn deze overgevoelige plek te vinden.

Gynaecoloog Odile Buisson donderde: ‘Ik wil niet stigmatiseren, maar ik denk dat de protestantse, liberale Britten te pragmatisch zijn. Ze willen een oorzaak of een gen vinden voor alles. Het is totalitair.’

Daar kunnen ze het in Engeland mee doen.

In verband met de feestdagen publiceert Faqt momenteel geen nieuwe artikelen, maar plaatsen we artikelen uit het verleden: de Best of Faqt! Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 29 januari 2010.