Fans onthoofden scheidsrechter


Nederland mag dan behoorlijk wat geweld richting scheidsrechters kennen, met het doodschoppen van een lijnrechter als triest dieptepunt, in Brazilië kunnen ze er ook wat van. Daar werd op 30 juni een scheidsrechter door een menigte onthoofd. De scheidsrechter zelf ging ook niet helemaal vrijuit, hij stak een speler neer.

In het plaatsje Pio XII gaf scheidsrechter Octavio da Silva bij een locale wedstrijd een rode kaart aan een speler. Josenir dos Santos weigerde echter van het veld te gaan. Daarop pakte scheidsrechter een mes en stak de man.

Het publiek werd daar zo kwaad door, dat ze de scheidsrechter aanvielen en ombrachten. De woede was zelfs zo groot, dat ze de 20-jarige man van zijn hoofd ontdeden. Of daar mee werd gevoetbald, vermelden de Braziliaanse media niet. Wel dat afgelopen weekend een man is gearresteerd voor de onthoofding en dat verder wordt gezocht naar andere daders.

Brazilië probeert sinds maanden krampachtig te bewijzen dat ze klaar zijn voor het WK voetbal in 2014 en de Olympische Spelen van 2016.