Enorme bellen op het strand


Bellen blazen is niet alleen iets voor kinderen, iedereen vindt het een leuk gezicht. Het is ook altijd een beetje een wedstrijdje om wie de grootste bel maakt.

Je kunt op twee manieren bellen maken. De bekendste is een bellenblaas-stokje in water met wasmiddel dopen en dan blazen door de opening. De andere manier is een ring maken en uit het wasmiddel-water trekken. De bel ontstaat dan door de beweging.

Met grote ringen zijn bellen te maken die zo groot zijn dat mensen erin kunnen staan. Het record ‘aantal mensen in een bel’ staat op dit moment op 19. De grootste bel ooit was drie kubieke meter groot en werd gemaakt door Extreme Bubbles, een bedrijf dat alles verkoopt wat je nodig zou kunnen hebben om bellen te blazen.

Volgens Extreme Bubbles is het in theorie mogelijk om een bel te maken van 9 meter doorsnee te maken. Zo’n bel zou dan een omtrek hebben van 28 meter en 400 kubieke meter inhoud. Meer bellen-records vind je hier.

Nog leuker dan die records is natuurlijk zelf bellen blazen. Denk maar niet dat hele grote bellen maken voorbehouden is aan de experts. Als je op YouTube zoekt op ‘giant bubbles’ dan krijg je veel indrukwekkende video’s te zien. Vooral het strand blijkt een goede plek te zijn. Daar kun de hard wind gebruiken om ├ęcht grote bellen te blazen.

Zelf bellenblaasstokken en bellenblaassop kopen of maken dus en veel oefenen!