Eerste complotten Bin Laden


Deze foto is wél vrijgegeven. Obama bekijkt de commando-actie live in het Witte Huis.

Je kon er natuurlijk op wachten: er zijn mensen die denken dat de dood van Osama bin Laden in scène is gezet.

De maanlandingen hebben nooit plaatsgevonden, 11 september is door de Amerikaanse geheime dienst georganiseerd, De Bilderberggroep vormt een geheime wereldregering. Over alle belangrijke gebeurtenissen in de recente geschiedenis ontstaan complottheorieën. Een grote groep mensen vindt de officiële geschiedenis niet interessant genoeg of ongeloofwaardig.

Over de dood van Bin Laden komen nu ook de eerste complottheorieën los. Vooral het ontbreken van foto’s en andere documentatie wakkert het vuurtje aan. Een overzichtje.

Er bestaat al een Facebookpagina ‘Osama is NOT dead’. Inmiddels vinden 457 mensen de pagina leuk.

Volgens de bekende talkshow presentator Alex Jones, die gelooft dat de Amerikanen 11 september zelf hebben georganiseerd, is het lijk van Bin Laden jarenlang in een vrieskist bewaard en nu voor politiek gewin tevoorschijn getoverd.

Een ander gerucht dat op internet circuleert gaat over de timing van het nieuws. Obama zou hebben gewacht tot de dag dat het nieuwe programma van Donald Trump op de televisie kwam. Zo zou hij De Donald hebben willen straffen voor diens campagne om het geboortebewijs van Obama te zien.

Niet alle complotten gaan uit van hetzelfde gegeven. Sommige mensen geloven niet Bin Laden dood is, anderen denken dat hij nooit heeft bestaan. De baardige terrorist zou een uitvinding van de CIA zijn.

Follow Faqtman on Twitter