Een BH tegen dik worden


Microsoft werkt aan een BH die je moet helpen met vreetbuien. Een raar plan? Niet volgens de technici en wetenschappers die werken aan het kledingstuk. Het systeem maakt constant een elektrocardiogram van je lichaam om te ontdekken wanneer je in de stemming bent om een rol koekjes op te eten. Op dat moment stuurt het een signaal naar je smartphone.

Een BH is een handig kledingstuk om zulke metingen te doen omdat het dicht bij het hart wordt gedragen. het systeem wordt nu – uiteraard – getest op vrouwen. Bij een testgroep deed het kledingstuk het zeer goed, het wist in 75 procent van de gevallen te voorspellen in welke stemming de vrouwen waren, zo staat te lezen in een gepubliceerd onderzoeksrapport van Microsoft.

Voor het product op de markt kan komen, moet er ook een versie voor mannen komen. Een woordvoerder van Microsoft vertelde de Amerikaanse site Mashable dat er is geëxperimenteerd met een onderbroek, maar die zat te ver van het hart. Waarschijnlijk komt er een soort band die mannen om hun middel moeten dragen.

Wanneer het anti-vreetkick systeem op de markt moet komen, is nog niet bekend gemaakt.