Duits jongetje vindt mummie


Een familie in het Duitse plaatsje Diepholz had last van een lekkend dak. Dus werden reserve dakpannen gebruikt die op zolder lagen om kapotte exemplaren te vervangen. De 10-jarige zoon des huizes hielp mee de dakpannen aan te geven. Tot hij de schrik van zijn leven kreeg: achter de pannen lag een echte mummie.

De gealarmeerde politie nam het ingewikkelde lijk mee voor onderzoek. Vader wist zich te herinneren dat zijn vader in de jaren vijftig door Noord-Afrika had gereisd en verschillende spullen van die reis had meegenomen. Behoorde de mummie ook tot die souvenirs?

De mummie was gewikkeld in machinaal gemaakt verband en had deze laag wikkels dus pas relatief recent gekregen. Daarom stuurde de politie het lijk op naar een gerechtelijk laboratorium in Hamburg. Daar kwamen ze tot de ontdekking dat de dode minstens 2000 jaar oud is. Ook vonden ze op röntgenbeelden een pijlpunt in een van de oogholtes en zagen ze dat ingewanden en hersens verwijderd waren.

De openbaar aanklager voor het district heeft op basis van dat rapport besloten de familie niet te vervolgen, aangezien een eventuele moord vrijwel zeker is verjaard.