Driekwart Amerikanen sterft met schuld

Neem gewoon nog een creditcard


dollar schuld

Amerikanen zijn dol op lenen en schulden maken. Zo dol, dat driekwart sterft met een negatief saldo op de bank. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse site Credit.com. Gemiddeld heeft een Amerikaan bij zijn of haar dood 61.554 dollar schuld. Haal je daar hypotheekschulden vanaf – want daar staat vaak bezit tegenover – dan blijft er nog altijd 12.875 dollar aan schuld over.

Het grootste deel daarvan komt op conto van de creditcards, die de Amerikanen in overvloed hebben. Daarmee zijn ze in staat om uitgaven te doen waarvoor ze geen geld hebben. Als een creditcard echt moet worden afbetaald, nemen veel Amerikanen een nieuwe, om daarop een schuld aan te gaan. Zo betalen ze hun oude creditcard af.

Maar ook autofinancieringen, studentenleningen en hypotheken van allerlei soort zorgen voor een fikse roodstand. Een groot deel van de Amerikanen is tientallen jaren achtereen geld schuldig aan banken of financieringsmaatschappijen, ontdekte Credit.com. Er zijn behoorlijk wat mensen die zelfs hun hele leven in schuld doorbrengen. Gaat iemand dood met schulden, dan kunnen de nabestaanden besluiten de erfenis niet te accepteren. De schuld is dan oninbaar.